Mail ons

 

Eduard De Nijs
baritonsax, fluit, piccolo

Eduard De Nijs ('s-Hertogenbosch, 1949) heeft zijn muzikale talent zowel van vaders als moeders kant. Zij waren actief als zanger en zangeres in respectievelijk de Schola Cantorum van de St.Jan en het Brabants Kamerkoor. 'Dit talent heb ik gelukkig weer kunnen doorgeven aan Claartje, mijn dochter die aardig sax speelt, en aan mijn zoon Rogier, die aan het begin staat van een hopelijk succesvolle muzikale drumcarrière'.

Zelf heb ik na mijn verplichte ‘kuur’ van muziekles, blokfluitles, pianoles, dwarsfluitles, jaren in de “Jeroen Bosch Verkennersband” gespeeld als pijper (een piccolo zonder kleppen) en tevens de sixties als onwetende puber meegemaakt, zonder peace en joint, maar wel met de muziek van the Beach Boys en andere melodische rockbandjes.

Met een vriendenclub die bij de Hertogrijders menig rally’tje reed, zijn we eind zeventiger jaren een inmiddels roemrucht carnavalsmuziekske gestart. Dit was het nog steeds bestaande “Daktari Fanfari”, genoemd naar de destijds populaire serie “Daktari” met die schele leeuw, weet je nog?

Bij dat muziekske kon ik mijn ei niet helemaal kwijt en ook niet bij “Los Zand”, waar ik ook nog een tijd gespeeld heb, want uiteindelijk bleek en blijkt dat ik mezelf het meest thuis voel in de geïmproviseerde muziek, althans muziek waar dit een belangrijk deel van is.

Die heerlijke uitingen heb ik tot leven kunnen wekken bij de “4Swing BigBand”; “APMBB” ; “Big Daddy & Friends” en nu dus bij de “Ballroom Syncopators”.