Mail ons

Nico Overgaauw
slagwerk

Nico Overgaauw (Rotterdam, 1942) groeide op in Rijswijk bij Den Haag en verhuisde in 1979 naar Oss. Als kind was hij al gefascineerd door het slagwerk. Vanaf het midden van de jaren vijftig zat hij al zelf achter de drums.

In 1963, na zijn militaire diensttijd, ging hij spelen in één van de vele beatbandjes die Den Haag toen rijk was. In 1965 was hij drummer van de “Bumble Bees” met als zangeres Mariska Veres. Zij maakte later veel furore met de groep “Shocking Blue”.

Eind jaren zestig stapte Nico over naar een andere muziekstijl: de toen zeer populaire dixieland. Na zijn verhuizing naar Brabant in 1979 speelde hij bij het Bossche Friscostijl orkest "the Tailgate Jazzband".
In 1988 kwam hij in contact met specialisten van de Jazz Oude Stijl in Breda. Samen met hen ging hij het zogenoemde ‘Oud Zwart’ spelen in de "Washboard Wailers". Dit betekende dat hij als slagwerker aan de gang ging met het washboard en andere voor de hand liggende percussieattributen.

Nico heeft zich daar steeds meer in gespecialiseerd en maakt nu deel uit van de “Jazzband Lamarotte” uit Tilburg. Maar hij bespeelt ook nog steeds het volledige drumstel in andere formaties waaronder “Ballroom Syncopators” .